Mijn visie

Vind jouw innerlijke rust en creativiteit in verbinding met de natuur
Ik gebruik coaching methodes verbonden met en in samenwerking met de natuur. Hiervoor heb ik opleidingen gevolgd (of ben deze aan het volgen) om mijn opgedane kennis en ervaring te blijven verrijken.

Coaching is maatwerk.
Daarom zijn, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt, ook combinaties van verschillende coaching sessies mogelijk.
Ik wil helder aangeven, dat ik geen therapeut of psycholoog ben, maar coach:
ik ondersteun en begeleid in ontwikkelingsprocessen.

En zoals je merkt aan de opties van coaching, die ik aanbied, heb ik de coaching  echt op de natuur roegespitst. Al vanaf kinds af aan heb ik een sterke band met de natuur. Ook ik ben dat tussendoor, in de drukte van “het leven” met o.a. een drukke eigen zaak, onderweg wel eens verloren.
Alle coaching types, die ik gebruik, komen niet enkel vanuit mijn passies, maar zijn ook allemaal manieren van spiegelen : de natuur, de kunst; ze spiegelen wat er in jou omgaat. Zij bieden ons inzichten, o.a. door symboliek.

Ieder mens is uniek en vraagt dus ook een uniek traject.
Het belangrijkste is jouw ontwikkeling en het onderzoeken van het antwoord op jouw coachingsvraag. Ik geloof, dat de antwoorden al in jou aanwezig zijn, maar soms kun je deze niet zelf ontrafelen.
Dat kan, afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt en nodig hebt, aangepast worden.
Een combinatie of opeenvolging van verschillende sessies is ook mogelijk.


Ik verzorg vanaf 2001 tot op heden coachingstrajecten in de kunsten voor professionals en semi-professionals.
Ik heb de HBO-opleiding Akademie voor Kunst en Vormgeving, 's-Hertogenbosch afgerond (1995-1999), richting tekenen, schilderen, grafiek.

De laatste jaren ben ik mijn kennis van het coachen ook buiten de kunsten verder gaan ontwikkelen, met de specialisatie in samenwerking met de natuur en het bredere coachingvak:

Opleidingen:

* Nature Based Coaching
De natuurcoaching sessies, die ik verzorg zijn gebaseerd op de methodiek van Innersteps Natuurcoaching (Nature Based Coaching; certificaat behaald in 2022). 


* Specialisatie Wandelcoach
In januari 2023 heb ik de opleiding Specialisatie Wandelcoach (voor coaches) van opleidingsinstituut NHA met het NHA-Instituutsdiploma afgerond met een 8,8. 
Deze opleiding is door de beroepsvereniging KTNO geaccrediteerd (module HBO), NVST-geaccrediteerd, BGN-geaccrediteerd. Opleider is erkend door Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, NRTO, CRKBO en ISO 9001.

* Coach Foundation
Halverwege 2023 verwacht ik de opleiding Coach Foundation van opleidingsinstituut Laudius af te gaan ronden, een gecertificeerde opleiding, erkend door NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches). Opleider is CRKBO en ISO 9001 erkend.

Na afronden van bovenstaande opleiding streef ik ernaar me op korte termijn aan te kunnen sluiten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de Vaksectie Natuurcoach (VNC).

* Cursussen
In 2022 heb ik meerdere Engelstalige cursussen gevolgd en succesvol afgesloten bij Centre of Excellence (allen beoordeeld met "distinction"):

* Life Coach Diploma
* Shinrin Yoku Diploma
* Mindfulness Diploma
* Art Therapy Course Diploma
* Mindfulness Based Cognitive Therapy (MCBT) Diploma
* Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) Diploma
* Cognitive Behavioural Therapy (CBT) Diploma

En 
* SitSpot Verdiepingcursus, The Forest Bathing Circle 

Over mij

“Wandelen is geen escapisme; het is realisme. De mensen die ervoor kiezen om tijd buitenshuis door te brengen, lopen nergens voor weg; we keren terug naar waar we thuishoren.” – Jennifer Pharr Davis
Ik ben Ingrid Simons, beeldend kunstenaar van beroep. Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en ik ben daarna met mijn eigen zaak gestart.
Ik heb een actieve beroepspraktijk en ik werk en exposeer binnen- en buitenland. 
Ik verzorg sinds 2001 lessen en coachingstrajecten in de kunst.
Als kind was ik al zo veel mogelijk in de natuur, was lid van het IVN en wilde ik ethologie (gedrag van dieren) gaan studeren.

Ook vanuit mijn kunst heb ik altijd al een intense connectie met de kracht van de natuur gehad. Zij inspireert me tot mijn werk (www.ingridsimons.com). Zonder de natuur fysiek en intens te ervaren en (fysiek) te bestuderen, zou ik deze kracht ook niet over kunnen dragen in mijn werk.

Ik ging op zoek naar manieren om haar nog intenser te kunnen beleven. Ik ben toen bijv. nog meer en bewuster gaan wandelen. Echt kijken en echt beleven in plaats van kilometers maken.
Zowel hier in Brabant, als tijdens werkperiodes voor mijn werk als beeldend kunstenaar in bv. Zuid-Portugal.
Dit was ook de reden, dat ik me in de Shinrin Yoku (bosbaden) verdiept heb.
De vertraging in het wandelen, het respect voor de natuur en haar systemen, maar ook alle gezondheidsvoordelen, die het met zich meebrengt (meer hierover onder “natuurcoaching” en “wandelcoaching”).

Ook tijdens de schilderlessen, die ik vanaf 2001 verzorg, is mijn doel om naast de techniek en de inhoudelijke overdracht, de connectie met de natuur over te brengen en hierin een ingang te bieden.

Ik wandelde al veel, maar sinds de coronajaren, toen mijn werkperiodes in het buitenland niet doorgingen, dat was het moment, dat ik aanzienlijk meer ben gaan wandelen. Het bracht me rust en nieuwe inspiratie. Ik leerde nu mijn geboortegrond vanuit mijn vak als beeldend kunstenaar kennen. Toen ben ik me gaan verdiepen in Shinrin Yoku, de natuurleer van de Kelten en ook mindfullness. Toen nog vanuit mijn eigen behoefte om intensievere verbinding met de natuur te krijgen, net zoals ik dat heb tijdens mijn werkperiodes in Zuid-Portugal, waar ik sinds 2010 jaarlijks min. twee maanden in de rauwe natuur leef.
Zo heb ik stukje voor stukje mijn conditie weer op kunnen bouwen, op een andere manier, die ik voorheen voorzag. Het was (en is) meditatief voor mij.
Weer in verbinding komen met de natuur en daarmee met mezelf.

Het heeft me veel gebracht.
Niet alleen voor mijn eigen gezondheid en als inspiratie voor mijn kunst, maar voor mijn visie op het leven en een verbetering van mijn welzijn. 

Dat is ook de reden, waarom ik deze opgedane kennis uit de praktijk, graag wil overdragen.

Van hieruit ben ik coaching opleidingen gaan volgen, om niet enkel vanuit de kunsten, maar vanuit alle bovengenoemde wegen kennis te kunnen en mogen overdragen om anderen dit ook te mogen laten ervaren.


Copyright Ingrid Simons 2023